Här nedan finner du ett exempel på innehållet i denna lösenordskyddade sida som du får tillgång till som elev hos Teckna & Måla. Besök sidan varje månad för nya exempel!

Tionde fördjupningsuppgiften

Fördjupningsuppgifterna är helt frivilliga. De är inte knutna till några speciella kursbrev och du kan göra dem i vilken ordning eller när helst du vill. Övningarna är tänkta att ge dig som vill fördjupa dig i konsten att teckna och måla en chans till vidare utveckling.

I denna ska du arbeta med collage. Collage i en färgton.

Material
Ett bakgrundspapper i ca A4 – A3 storlek, veckotidningar, månadsmagasin eller reklamblad med blankare sidor (eftersom färgerna blir starkare), lim och sax.

Motiv

Du behöver inte tänka att det ska föreställa något eller att bilderna måste vara helt perfekt utklippta. Övningen går ut på att få en upplevelse av att en enda färg har många fina variationer och att nyanserna tillsammans binds samman till en harmonisk bild tack vare att de tillhör samma färgskala.

Steg 1: Du ska samla på dig bilder från tidningar. Bilderna ska ha en gemensam grundfärg men vara i många olika nyanser av den färgen.
För att kunna täcka ett helt papper med bilder så får du inte vara för kräsen i ditt bildval. Tänk att du kan ta delar av bilder som kanske innehåller fler än de färgnyanser du är ute efter.

Steg 2: Limma upp bilderna på ett sätt som du finner harmoniskt eller estetiskt tilltalande.

Steg 3: Om du vill kan du när collaget är klart se om det finns något ord eller någon mening som du tycker skulle kunna förknippas med bilden.

Skriv in ordet eller meningen i bilden. Använd gärna urklippta bokstäver eller konstruera bokstäverna av tidningspappersbitar. Ordet kan för att synas behöva en större lugnare färgyta att sättas upp på om bakgrunden är väldigt brokig.

 

Googla gärna t ex collage konst och collage.

Lycka till!

© All rights reserved.
Teckna & Måla, Box 4415, SE-165 15 Hässelby Strand

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.